Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Tips per realitzar esdeveniments amb Chroma Key

16-02-2022

Si estàs pensant en fer un esdeveniment amb Chroma Key, aquests consells et poden ser de gran ajuda...

CHROMA KEY BLAU

El mètode del croma blau va ser desenvolupat als anys 30 per l'estudi RKO Radio Pictures. Consisteix a extreure un color d’una imatge o vídeo i reemplaçar l’àrea que ocupava aquest color per una altra imatge o vídeo. Imagina gravar una persona en un fons blau, per després substituir aquest fons per una altra imatge, com ara una altra localització.

CHROMA KEY VERD

El color verd es fa servir actualment com el teló de fons més comú. Això és perquè els sensors d'imatge en càmeres de vídeo digitals són més sensibles al verd, i aquesta sensibilitat permet utilitzar menys llum per il·luminar el color verd. El Chroma Key verd també s'ha implementat més pel fet que el blau és un color més freqüentment utilitzat, com als pantalons texans, samarretes blaves o fins i tot els ulls dels actors. Això suposava un gran problema perquè en eliminar el fons també desapareixien les cames de l'actor en el cas d'utilitzar pantalons texans blaus. Recordeu que durant l'enregistrament el ponent no pot vestir de verd ja que no es veuria en pantalla.

ESDEVENIMENTS AMB CHROMA KEY

Els esdeveniments en línia han trencat les barreres físiques i geogràfiques. Gràcies al streaming, l'audiència pot seguir l'esdeveniment en directe des de qualsevol lloc on disposi de connexió a internet. La implementació dels esdeveniments virtuals, han portat un ampli ventall tecnològic, i la possibilitat de crear un fons acord a la nostra presentació, gravant el speaker en pantalla verda per substituir el fons. 

PLATÓ / CHROMA KEY PORTATIL

Actualment hi ha diferents possibilitats per gravar les intervencions en chroma. Una és en un plató professional, amb ciclorama verd. El ciclorama està ideat per crear efecte de profunditat, ajuntant el terra amb el fons mitjançant una petita corba. Però també hi ha chromes portàtils de diferents mides, que permeten realitzar l'esdeveniment des de les instal·lacions del client. Són teles fàcils d'instal·lar i el resultat és molt professional.

SET VIRTUAL

Només la creativitat limita les possibilitats infinites per crear fons virtuals. Aquests escenaris es poden fer mitjançant grafisme, fotografies o vídeo. Es poden realitzar escenaris amb múltiples dissenys, corporatius d'acord amb la línia estètica del client, fons amb una línia més tecnològica, que evoquin un concepte mediambiental, tipus plató d'un telenotícies, o sigui quina sigui l'opció que tinguem al cap. La vMix és un software professional ideal per fer streamings, i que a més de realitzar Chroma Key, porta integrat diversos sets virtuals predeterminats, amb diferents estètiques per escollir.DIRECTE / REALITZACIÓ CÀMERES

La tecnologia actual permet fer el chroma key en directe, per poder emetre al moment. Es pot configurar per veure des de diferents plànols mitjançant la realització de càmeres en directe. Això ens permet passar d'un pla mitjà, a un general, pla americà, etcètera, i el fons va d'acord amb les proporcions del pla.

INTERACCIÓ AMB L'AUDIÈNCIA

Estar realitzant una presentació amb fons verd no impedeix disposar de les virtuts que ofereixen actualment els esdeveniments online. Una és la interacció amb l'audiència que el presentador/speaker, pot veure i escoltar en directe des del mateix set.

VINCULACIÓ STREAMINGS

Mitjançant la vMix podem integrar al set virtual altres ponents que estem gravant en chroma key en altres localitzacions. Aquests poden interactuar com si estiguessin a la mateixa localització, amb les mateixes proporcions d’alçada que si fos un set real. 

I els avantatges propis de softwares com la vMix, com ara titulacions, timer, scoreboard, etcètera.Josep Martinez
AV Technician
MD Serveis Audiovisuals

MD Serveis Audiovisuals disposa de VMix i la capacitat de retransmetre esdeveniments online amb Chroma Key, tant a plató com amb Chroma portàtil per realitzar l'esdeveniment des de la localització del client. Contacta'ns!

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter