Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Esdeveniment Glocal

14-12-2021

El terme glocalització és la unió de les paraules globalització i localització. Glocal fa referència a la persona, a el grup, a l'organització i la comunitat que és capaç de pensar en global i actuar de manera local. El creador de el terme va ser Ulrich Beck, sociòleg alemany que estudià els aspectes com modernització, individualització i globalització.

Barcelona va acollir el major esdeveniment europeu sobre innovació social: The European Changemaker Summit. Una trobada organitzada per la Fundació Ashoka i amb els equips de Miguel Diaz Audiovisuals, la inauguració de la qual va ser al Teatre Tívoli i posteriors conferències i sessions de treball en el Disseny HUB Barcelona. Ashoka té com a objectiu identificar persones que han emprès iniciatives en l'àmbit social, connectar-les en una xarxa d'emprenedors i donar-los suport amb formació i finançament.

Un dels majors reptes en aquest tipus d'esdeveniments acostuma a ser els sopars amb tantíssims assistents i les grans quantitats de residus que es generen. Parlem de centenars de comensals vinguts d'arreu del món i l'impacte és notori. Per increïble que sembli, es van situar tots aquests comensals en cases particulars. Es van dividir en grups de quatre persones i es va optar per la modalitat Dinner at Home. Aquest concepte porta molts anys funcionant. Es tracta de sopar o dinar a casa d'un natiu del teu lloc de destí. Menjar productes locals, cuinats com tradicionalment es fa al lloc on et trobes i a la seva llar, compartint taula al seu menjador. Comparteixes anècdotes, vivències i entens millor la seva cultura. Ashoka ho va aconseguir amb centenars d'assistents, que fins i tot van minimitzar l'impacte mediambiental en els desplaçaments, perquè se'ls va facilitar el camí a peu, o amb mitjans de transport com la bicicleta, l'autobús o bé en cotxe compartit.

Això va significar reduir l'impacte mediambiental, reduir residus, utilitzar mobilitat sostenible i pensar en global actuant de manera local. Tot i que els esdeveniments sostenibles ja són una realitat, aquest repte va ser enorme per la seva magnitud, i logística, fins i tot molts assistents locals del congrés, van facilitar les seves cases.
Amb el ja evident canvi climàtic, la glocalització és un clar futurible al sector esdeveniments.

Patrick Geddes: "pensa globalment, actua localment"

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter