Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Com minimitzar problemes en la realització multicàmera per a esdeveniments?

02-02-2023

Podria semblar que hi ha un kit bàsic de lloguer de realització multicàmera per a esdeveniments, o fins i tot que hi ha un equip estàndard doperadors de càmera amb la capacitat de treballar en qualsevol acte, però la realitat és que per minimitzar problemes, el seu èxit ha de dissenyar des del seu preproducció, perquè es tradueixi en un directe professional amb els estàndards de qualitat més alts. Mitjançant la tecnologia, avui és factible fer tot tipus d'esdeveniments, ja siguin sota l'aigua, o en directe des de Mart mitjançant Chroma Key (pantalla verda), on el fons dels ponents es pot substituir per qualsevol foto o vídeo. Aquesta varietat planteja diferents reptes, per tant, l'experiència i l'especialització dels operadors de cambra és imprescindible.

Hi ha infinitat de plànols realitzables, tots classificats per noms mitjançant un llenguatge propi, perquè el realitzador pugui donar indicacions ràpides i clares als operadors de càmera. Els més comuns són els que es mostren al següent gràfic.

Podria semblar que el llenguatge visual per a esdeveniments no requereix més plans, però hi ha infinitat d'actes que necessitaran posicionar les càmeres en diferents angles, posicions o punts de vista, incrementant el vocabulari al circuit intern de realització.

Anomenem “pla escorç” quan col·loquem la càmera a 45º darrere de la persona que escolta, i mostrem el protagonista de cara. Podria semblar que és un pla que no s'utilitza als esdeveniments, però la realitat és que és ideal per exemple en lliuraments de premis, graduacions o entrevistes per realçar el protagonista de l'acte. Passa el mateix amb els plans zenitals per als quals es requereixen grues, o fins i tot drones.

La imatge següent mostra el pla escorç utilitzant steadycam a l'hora de rebre els diplomes en una promoció de policies, i el pla zenital per mostrar la magnitud de l'acte, sobretot a la gran part dels familiars que seguien l'esdeveniment via streaming.

En quan el pla subjectiu, la càmera es col·loca a l'alçada dels ulls del protagonista, així l'espectador pot veure el mateix que aquest. La utilització és més freqüent del que pot semblar, i segons el tipus d'esdeveniment és totalment imprescindible. La imatge següent mostra el llançament d'un rellotge, on l'espectador veu exactament el mateix que el ponent.


És evident que aquests esdeveniments requereixen de professionals qualificats, però hi ha especialitzacions com operadors de grua, operadors de steadycam, operadors de càmera a l'espatlla, o operadors de càmeres aquàtiques que ofereixen una imatge totalment diferent de lacte. La imatge següent mostra una càmera aquàtica que oferia plans de l'equip de natació sincronitzada.


El lloc de l'esdeveniment també condiciona la posició de les càmeres, on es poden ubicar càmeres en posicions alçades com a primers pisos per a plànols picats, o potenciar l'arquitectura de la Venue amb càmeres estratègicament ubicades.

Hi ha esdeveniments que requereixen càmeres sense fil perquè l'operador pugui fer seguiments des de qualsevol lloc, i l'espectador pugui seguir tot l'acte sense perdre's res. Altres esdeveniments requereixen plans aeris amb dron, o hi ha esdeveniments via streaming amb professionals especialitzats en operar càmeres robòtiques PTZ.Per tant, les realitzacions en directe per a esdeveniments suposen un desafiament constant i requereixen de diferents professionals l'especialització dels quals serà clau per oferir un bon directe. A tot això, se li han de sumar els tècnics en control, responsables de titulacions, vídeos, patrocinis, continguts, replays, enregistraments i còpies de seguretat, els tècnics especialistes en so, il·luminació, etcètera.

MD Servicios Audiovisuals té més de 30 anys d'experiència i ha realitzat milers de retransmissions en directe per a esdeveniments per a convencions, lliuraments de premis, programes de televisió, mitings de campanya i tota mena d'esdeveniments.

Disposem de racks de realització multicámara de lloguer, que admeten múltiples càmeres a Full HD. El seu doble enregistrament integrat ofereix un Backup de seguretat en alta resolució. Admeten titulacions i suporten cartells/vídeos per a patrocinis o continguts de l'esdeveniment.

No dubtis a contactar-nos!

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter