Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Retransmissions en directe amb tecnologia sense fils

20-10-2023

L'ús de la tecnologia sense fils, ens ofereixen més mobilitat i flexibilitat en les retransmissions en directe. A més, minimitzem l'impacte visual en qualsevol esdeveniment ja que no es fan servir una multitud de cables per al diferent connexionat.

 

Mobilitat

Les càmeres emeten el senyal via cable, normalment amb connector SDI. Durant el muntatge de l'esdeveniment, es traça el millor recorregut perquè el cable que ha d'arribar a la ubicació de la càmera no entorpi el pas de gent, o quedi discret a nivell visual. Se solen utilitzar passacables si no es poden volar, o traçar recorreguts alternatius. Els transmissors de senyal de vídeo Cosmo de Hollyland, ens permeten emetre el senyal de vídeo sense fils, i mitjançant un receptor rebem el senyal al rack de realització.
Evitar cables és un gran avenç, però encara és millor la mobilitat que ens ofereix treballar sense fils. Antigament una steadycam necessitava un ajudant que havia d'evitar que l'operador no ensopegar amb els cables. Avui una càmera steadycam té llibertat de moviments, transmetent sense fils el senyal des de qualsevol lloc al radi d'acció, cosa que facilita ser present on l'acció de l'esdeveniment requereixi suport d'imatge per part de steady.  Els intercoms sense fil Altair WBP 200HD, permeten una comunicació fluida dels operadors de càmera amb el realitzador, amb un abast cada vegada més gran, sense interferències, i amb una autonomia de bateria de llarga durada.Flexibilitat

La capacitat dadaptació en una retransmissió en directe és clau per garantir un òptim resultat. Milers són els exemples on cal canviar la dinàmica i cobrir accions amb la llibertat que ofereix la tecnologia sense fils. Les càmeres fixes cobreixen visualment gran part de lacció, però el seu nombre acostuma a ser limitat i hi ha una infinitat de micro accions que necessitem cobrir. L'operador de càmera sense fils és absolutament mòbil i autònom, amb flexibilitat per enviar senyal des de qualsevol lloc, fins i tot oferir plans ideats per aportar bellesa estètica a la realització, amb moviment, o fixos des d'angles singulars.
En moltes realitzacions fem servir dolly per a la càmera. Aquesta va amb rodes sense necessitat de vies, cosa que permet desplaçar la càmera a diferents llocs per oferir diverses perspectives. Gràcies a l'emissió sense fils obtenim una gran flexibilitat treballant amb dolly, guanyant en rapidesa i ens ofereix un ampli ventall de possibilitats perquè la retransmissió sigui dinàmica i professional.

Especial menció a les motxilles 4G/5G, una solució de transmissió que permet aprofitar la capacitat disponible a les xarxes de telefonia mòbil. Aquesta tecnologia només necessita tenir cobertura per funcionar i poder enviar tant vídeo com so, ampliant de manera exponencial el radi dacció. A més, la bateria també ens permet una llarga autonomia.

MD Serveis Audiovisuals té una llarga experiència en realitzacions en directe. Som especialistes tant en la realització com en l'emissió del contingut mitjançant projecció, pantalles LED, Videowall, monitors o Streaming.

No dubtis a contactar-nos!

 

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter