Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Tot el que cal saber sobre el lloguer d'equips de so per a esdeveniments

13-02-2023

Si estàs pensant fer un esdeveniment i necessites llogar altaveus, microfonia, o complements, això és tot el que hauries de saber:

ASSESSORAMENT 

Per obvi que pugui semblar, és indispensable contactar amb una empresa professional, que et pugui assessorar durant tot el procés, i lloguis només el que realment necessitis. La preproducció comença molt abans de l'esdeveniment, i en depèn l'èxit. Seran diverses les qüestions que es plantejaran, destacant les següents:

LLOC

És indispensable conèixer el lloc, fins i tot fent una visita tècnica per fer un pressupost exacte sense variacions, ni futures sorpreses per part de l'empresa contractada.

El lloc ens proporciona diverses dades que cal saber traduir al tipus de so, i la seva quantitat. No és el mateix sonoritzar una església a causa de les seves reflexions i acústica que una sala d'hotel, un míting de campanya o un concert a l'aire lliure.


INTERIOR Vs EXTERIOR

Primer s'analitza si l'esdeveniment és a l'interior, o es fa a l'aire lliure. Sonoritzar un exterior no és més complex, però si requereix un control de cobertura de pressió sonora, per la qual cosa la col·locació estratègica d'altaveus serà fonamental. Un esdeveniment exterior sol necessitar generadors de corrent per alimentar tots els equips, fins i tot de vegades unes longituds de cablejat molt més grans.

NOMBRE DE PERSONES Vs DIMENSIONS

Conèixer el nombre d'assistents de l'esdeveniment és fonamental per fer un bon disseny de so. Les dimensions i la ubicació dels assistents són dades molt importants en la preproducció, perquè en depèn el nombre i el tipus d'equips que es requereixin per cobrir de manera eficient el teu esdeveniment, amb uns estàndards de qualitat professionals.

TIPUS D'ESDEVENIMENT VS COMPLEMENTS

El tipus desdeveniment implica el muntatge i tots els seus complements. Molts actes requereixen una instal·lació bàsica, amb altaveus ubicats al seu trípode, o la pròpia estructura d'aquests.
Però altres plantegen desafiaments com un so “volat”, els quals van penjats en llargues estructures, o en truss dissenyats modularment per complementar estèticament l'esdeveniment. Per exemple, un concert de dimensions més grans requereix una estructura per poder alçar els altaveus i que la seva dispersió sigui òptima per poder cobrir de manera homogènia la zona de l'audiència.

A més, el tipus d'esdeveniment ens indicarà els vostres complements, com disposar d'un rack de premsa (Spilter), perquè puguin connectar-se els diferents mitjans i disposin d'un so de qualitat. O si l'esdeveniment es complementa amb un Dj, haureu de disposar d'una taula controladora per a Disck Jockeys, o elements com pantalles de privadesa, pantalles LED per a Disck Jockeys, etcètera.

Un altre complement habitual en esdeveniments són els Pc's, des d'on es llencen els continguts. Aquests disposen de programari especial de reproducció multimèdia, dissenyats per a ús en directe.

 

MICROFONIA

La microfonia de l'esdeveniment pot incloure diferents tipus de micròfons i quantitats. Per a un ponent acostumen a utilitzar-se micròfons de diadema sense fil. Hi ha esdeveniments amb moltes intervencions que requereixen de múltiples micròfons, i els assistents tècnics microfonegen els ponents al backstage, col·locant-los de forma segura per evitar sorpreses en el directe. També s'utilitzen micròfons de mà per a preguntes entre el públic, micròfons sense fil de solapa, micròfons de taula amb botó d'encesa/apagada, micròfons per a faristol, etcètera.

La vostra elecció dependrà del tipus d'esdeveniment, ja que no és el mateix sonoritzar un tablao flamenc col·locant micròfons direccionals a l'alçada del sòl, que el tipus de micros utilitzats en instruments musicals d'un grup, o els que requereix una captació més general d'una coral multitudinària de cantants.

 

TRANSPORT, INSTAL·LACIÓ I ASSISTÈNCIA TÈCNICA

Una empresa professional de lloguer de so per a esdeveniments, ha de disposar d'assistència tècnica durant l'acte. Els tècnics de so estaran presents per evitar qualsevol problema durant l'esdeveniment, així com per poder barrejar les diferents fonts sonores que requereixi l'esdeveniment, com ara la microfonia, poder llançar els continguts, peces musicals, falques, sons de vídeos, etcètera.

El transport i la instal·lació ha d'estar present en el pressupost, valorant el quilometratge, o el seu tipus, com a furgonetes o avions si cal. Això segurament impliqui dietes i hotels.

Carles Apolo

AV Sound Technician

MD Serveis Audiovisuals

MD Miguel Diaz Servicios Audiovisuals disposa del lloguer d'equips de so per a congressos, fires, estands, showcookings, juntes generals, rodes de premsa, conferències, presentacions de producte, festes d'empresa, festivals de col·legis i tot tipus d'esdeveniments. Disposem d'un ampli catàleg en so amb les marques més capdavanteres, i una llarga experiència en el sector esdeveniments.

No dubtis a contactar-nos!

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter