Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Disseny de Pantalles LED per a Esdeveniments

24-04-2023

Una pantalla LED és modular, creada a partir de múltiples unitats de 50 X 50 ensamblades entre elles. Això ens permet crear les mesures desitjades amb diferents mides i formats.Grandàries
Qualsevol esdeveniment requereix un bon disseny previ, i la proporcionalitat de la pantalla serà clau a nivell estètic. L'emissió de contingut a pantalla completa ens marcarà la proporció. Un format 16:9 és la proporció estàndard dels darrers anys, tant per a televisors com per a mòbils. Això es tradueix que els continguts com els vídeos, power points, gràfiques, etcètera, tenen aquestes proporcions, i la pantalla LED ha de ser a la seva proporció. A partir d'aquí, certs esdeveniments requereixen pantalles gegants per a grans audiències, i d'altres on la pantalla és un petit complement per visionar continguts en un moment puntual.És important adequar la mida a l'esdeveniment, per això és important la proporcionalitat. Una pantalla petita o massa gran trencarà l'estètica visual.

Gestor de continguts
Una empresa professional del sector audiovisual té sistemes de control per a la gestió de pantalles en directe, que ofereixen una qualitat d'imatge superior. Això permet crear presentacions espectaculars de manera ràpida. Es poden compondre i gestionar tots els elements multimèdia de la presentació: vídeo, imatges fixes, animacions, gràfics, imatges en directe o so, de manera que puguin ser visionats en una mateixa pantalla, perfectament sincronitzats i en alta resolució.

S'acostuma a generar un background (fons), amb les mides de la pantalla, encara que no sigui format 16:9. Un cop aplicat el fons, els tècnics ubiquen els continguts en finestres (PIP Picture in Picture) damunt del background. D'aquesta manera es poden visionar diferents continguts alhora, com ara ubicar el directe de càmeres en una finestra, i els continguts tipus power point o vídeos en una altra, simultàniament i amb qualitat professional.

Disseny modular
El disseny de la pantalla LED pot ometre mòduls, creant dissenys no convencionals. És important trobar una coherència entre el claim i el concepte de l'esdeveniment, amb el disseny de la pantalla. Cal tenir en compte que, en ometre mòduls en el muntatge de la pantalla, la visualització es veurà afectada, per la qual cosa a la preproducció es crearan tots els continguts tenint en compte les parts on no es visualitzarà la informació.


Dissenyar una pantalla d'aquestes característiques suposa un desafiament, i molts són els esdeveniments que porten implícit un concepte, com ara la tecnologia, el medi ambient, o l'economia per citar-ne alguns. Crear un disseny acord al concepte aporta molta personalitat, i crea l'efecte wow a l'esdeveniment, i es tradueix en idees innovadores aplicables tecnològicament.


Curvatura
Les pantalles LED permeten fer corbes, i molts esdeveniments aposten per aquest tipus de disseny, aportant una estètica diferent, moderna i envoltant. Gràcies a la seva lleugeresa i flexibilitat, permet realitzar grans dissenys de pantalla tant còncaves com convexes (±15º).A més, la curvatura no implica visionar els continguts distorsionats, facilitant la visualització de tot tipus darxius i en tot tipus desdeveniments. L'angle de visió també és ampli, i la qualitat d'imatge és superior, arribant a fer dissenys panoràmics espectaculars. En resum, una pantalla de disseny innovador, envolupant i funcional.

Traseres
Es denomina del darrere el fons darrere dels ponents. Aquest pot ser cobert per pantalles LED de grans mides, creant una escenografia impactant. Aquesta fórmula audiovisual ens permet crear interessants propostes escèniques, amb la capacitat de ser alterades mitjançant els continguts, aportant dinamisme i una alta qualitat visual.

Utilitzar els audiovisuals com a recurs escènic implica realitzar una pre producció on els continguts generats marcaran el disseny estètic de l'esdeveniment. El decorat són els continguts, i podran ser fàcilment modificats, viatjant per posar un exemple de NY a la sabana africana mitjançant un sol clic.


Pantalla Expositiva
Una pantalla expositiva disposa d'un espai al centre de la pantalla LED per poder exposar tot tipus de productes de forma integrada a l'audiovisual. Aquest espai té els laterals i sostre negres, creant un calaix per a exposició. El terra és de metacrilat blanc, sobresortint de la pantalla per crear un major impacte.Tant el terra, com el sostre i les parets, són customitzables en material, dissenys i colors. Això permet corporativitzar amb una estètica d'acord amb la marca que exposa. La seva mida es pot modificar en funció del producte a exposar, des d'un maniquí de roba amb un aparador rectangular a manera vertical, fins a poder exposar un arbre, una bicicleta, o una infinitat de productes i mides.

Suports
Per acabar, cal tenir en compte que el tipus de suport pot alterar el disseny de la pantalla LED. Aquesta pot ubicar-se a terra, amb el suport que facilita el fabricant. També es pot ubicar a sobre de la tarima on es realitza l'esdeveniment, o pot estar penjada a la paret com és el cas de fires, o esdeveniments a venues. Les pantalles LED també poden estar en estructures truss, que permeten elevar-les, i en sales o recintes preparats poden estar volades mitjançant motors, i permeten alçar-les a l'alçada desitjada.Qualsevol de les opcions és vàlida, i l'estètica de l'esdeveniment, entorn, i fins i tot la seguretat tant per a públic, com per no fer malbé la pantalla, condicionarà la seva elecció.

MD Serveis Audiovisuals disposa de lloguer de tot l'equipament audiovisual per realitzar qualsevol acte, i ofereix el lloguer de pantalla LED per a esdeveniments.
No dubtis a contactar-nos!

 

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter