Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Com fer un Esdeveniment Sostenible?

22-12-2021
Com fer un Esdeveniment Sostenible?
Els esdeveniments sostenibles ja són una realitat. La lògica ens condueix a respectar el màxim el medi ambient.
Un Esdeveniment Sostenible està pensat per minimitzar els impactes negatius ambientals, reduint, reutilitzant i reciclant residus.
Només evitant els envasos individuals d'aigua, estem ajudant a minimitzar l'impacte del esdeveniment en l'entorn.
Igual d'important és minimitzar el consum d'energia, afavorir la mobilitat sostenible, evitar la contaminació atmosfèrica, etcètera.
Reduir, reutilitzar i reciclar els residus.
Els esdeveniments generen grans quantitats de residus, principalment plàstic, vidre i paper. Cal aprendre a reduir-los i reutilitzar-los. És imprescindible aprendre a separar-los i reciclar-los. Sempre que es pugui, s'ha de reutilitzar els materials possibles d'esdeveniments anteriors.


Disminuir el consum d'energia i aigua.
Intentar aprofitar la llum del sol en recintes ben il·luminats. Evitar en la mesura del possible els envasos individuals d'aigua.
Afavorir la mobilitat sostenible.
Facilitar el camí al recinte a través d'altres mitjans de transport. A peu, amb bicicleta, amb autobús o bé en cotxe compartit. Ubicar l'esdeveniment en un lloc accessible a peu i en transport públic.
Distribuir aliments sans i responsables amb el medi ambient i la salut.
Prioritzant els productes locals, productes ecològics i productes de comerç just.
Protegir l'hàbitat d'animals i plantes.
Cal canviar la visió que tenim del nostre entorn i plantejar-nos mesures de protecció dels recursos naturals. S'ha d'allunyar la ubicació de llocs naturals sensibles.
Sensibilitzar les persones assistents sobre el respecte al seu entorn.
Enviar missatges ambientals en la publicitat de l'esdeveniment.
Utilitzar en la distribució de l'esdeveniment dels mitjans digitals, xarxes socials, correus electrònics, etc.
Amb enginy qualsevol cosa pot ser reutilitzada. Per exemple un fullet informatiu pot ser en un futur un punt de llibre o un calendari.
És important comunicar a la societat en general, el valor i repercussió d'un esdeveniment sostenible.

MD Serveis Audiovisuals disposa d'una àmplia gamma de projectors i pantalles en lloguer, amb certificat TCO, funció ECO Mode que fan servir el mesurador de carbó indicant la reducció de CO2 i certificats ISO 14001, que els obliga a optimitzar la gestió de recursos i residus, reduir els impactes ambientals negatius derivats de la seva activitat o aquells riscos associats a situacions accidentals. MD dispossa de pantallas LED de lloguer que evitan les traseras i composen l'escenografía del esdeveniment.
Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter