Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Com il·luminar un esdeveniment per generar emocions?

03-10-2022

La Fundació Ared té com a missió acompanyar persones en alt risc de vulnerabilitat, majoritàriament dones que provenen de centres penitenciaris o serveis socials, perquè aconsegueixin la plena integració a la societat. La Nit d’Ared s’ha celebrat a la Model, l’antic centre penitenciari de Barcelona. La clau de l'esdeveniment és comprendre que l'esdeveniment serà especial, perquè el lloc aporta interès, valor a la marca i emocions. Per tant, la Model és la Venue perfecta per acollir una vetllada per a celebrar que la inserció social i laboral de les persones en situació de vulnerabilitat és posible.

Els audiovisuals ofereixen la possibilitat de reconvertir l'espai, i aquest és un repte creatiu apassionant, començant per la llum, la qual requereix un tracte preferencial, ja que el seu disseny i colorimetria aporten personalitat i estètica a l'esdeveniment. A les dues fotografies següents es pot apreciar la total reconversió de l'espai mitjançant una il·luminació professional.


Visualment el canvi és evident, però darrere de l'estètica hi ha ocultes unes emocions que l'audiència percebrà. Els colors tenen un fort impacte emocional en les persones, i aquest estudi s'anomena psicologia del color. Per tant, no és estrany que els publicistes i marques siguin conscients d'això, i utilitzen el color per generar emocions.
A la següent gràfica creada per The Logo Company, es pot veure la guia d'emocions del color, amb els seus significats i exemples d'aplicació a les marques.Però les eleccions cromàtiques es remunten a grans pintors, que ja experimentaven amb les emocions. Un és Wassily Kandinsky, nascut a Rússia el 1866. Va ser un gran teòric de l'art abstracte, i va arribar a crear la seva teoria del color per transmetre sentiments.Un altre gran exemple és el pintor avantguardista neerlandès nascut el 1872 Piet Mondrian, que també fa servir el color, sobretot colors primaris com a generador emocional. La seva obra està exposada als millors museus del món, i malgrat la seva aparent senzillesa, no ens deixa indiferents pel seu impacte colorimètric.Tornant a la il·luminació d'esdeveniments, és factible fer servir aquesta psicologia del color mitjançant la il·luminació. El vermell transmet amor, calor i passió, però també perill, conceptes que es volien transmetre en un esdeveniment dedicat a persones amb alt risc de vulnerabilitat.La brillantor, el to i la saturació són les tres qualitats principals de la llum en relació amb el color. Un esdeveniment amb poca llum o una atmosfera brillant també influeix en el nostre estat d'ànim. La saturació és la intensitat del color, i el to n'és la tonalitat. Tres qualitats que poden influir en els estats d'ànim, generadores d'atmosferes que convidaran a la reflexió.Fes clic aquí per accedir a 5 claus per fer un esdeveniment en una Venue


MD Serveis Audiovisuals disposa d'un ampli ventall de llum professional de lloguer per a tot tipus d'esdeveniments. Il·luminació decorativa o funcional, amb llums espectaculars i sistemes de control professionals. 

No dubtis a contactar-nos!

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter