Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Esdeveniments amb hologrames

23-05-2020

Étienne-Gaspard Robert al seu show Phantasmagoria, va utilitzar la llanterna màgica i una tela especial per realitzar les seves "holografies". Avui la coneixem com a tela de projecció retro i s'utilitza molt en els esdeveniments dels anys 80 i 90, ja que queda el projector ocult darrere la pantalla.
El Fantasma de Pepper (en anglès: Pepper's ghost) és una tècnica d'il·lusionisme utilitzada al teatre, trucs de màgia i atraccions com la casa del terror. El seu creador va ser John Henry Pepper, un científic que va popularitzar l'efecte l'any 1862.


El truc consisteix en el reflex d'una habitació oculta sobre la làmina de cristall, plexiglàs o film transparent. Si l'habitació oculta que es diu "blue room" està totalment fosca, no es veu absolutament res sobre el cristall. En canvi, quan il·luminem l'habitació blava", es reflectiria el seu interior al cristall. El cristall és col·loca sobre l'escenari, girat sobre el seu eix vertical en un angle de 45º. Inclòs es pot construir una segona habitació per darrere el vidre i jugar amb la il·luminació per crear un gran espectacle. Els mags projectaven fantasmes i el públic es quedava totalment fascinat. Aquesta fascinació encara segueix actual, encara que hi ha nous materials. El Pepper's Ghost s'utilitza en els telepromters, que són els vidres col·locats davant de les càmeres per visualitzar el text que s'ha de seguir o inclús s'utilitza a la casa del terror de Disneylandia, als Estudis Universals per a l'atracció de Harry Potter etc. Per a un esdeveniment és un muntatge complex, ja que requereix una estructura i un material diferent d'una instal·lació fixa. La dificultat de mantenir rígid el vidre o plexiglàs, fa que s'ampliï el gruix d'aquest en contra de la nitidesa necessària. El folia Pepper's Ghost és un film transparent per aconseguir el mateix efecte que el cristall. Té la dificultat de tensar-ho de manera que no s'eliminin les arrugues i en lloc d'una habitació blava, s'utilitzarà una pantalla amb projecció o fins i tot una pantalla de LED ubicada al sol.
Durant aquests anys s'ha investigat molt i s'utilitzen mobles per a petites presentacions de producte, però el concepte segueix sent el mateix. L'Holocube i l'holografia piramidal són bons exemples. MD Serveis Audiovisuals ha treballat amb aquestes, ubicades com a complement a la festa posterior a l'esdeveniment i causant d'un gran efecte wooow.

L'avançament de la tecnologia ha permès que es pugui reproduir en miniatura, utilitzant fins i tot el nostre telèfon mòbil per realitzar holografies. Cases de juguets venen autèntiques meravelles, com reproduccions de mappings reals a escala petita, utilitzant vídeos del mòbil com a "habitació blava". També s'utilitzarà una holografia mitjançant ventiladors "Holofan" que fa de pantalla. Un tipus de tecnologia rotatòria que no necessita elements externs com ulleres VR, però és més utilitzat per a reclams publicitaris.
Un concepte que torna per la seva practicitat i bon resultar en els esdeveniments i exposicions, és la tela perforada del tipus reixeta.Aquesta és una tela amb micro perforació pràcticament invisible, en la que es projecta la imatge de contrast. S'il·lumina la part de darrere per a donar profunditat. MD Serveis Audiovisuals va treballar amb aquest concepte fa molts anys en exposicions museístiques. Era una tela d'un color inapropiat, molt més gruixuda i rígida, comparat amb les que existeixen actualment. És varen gravar actors en fons negre i la projecció ometia aquest color. S'ha innovat tant en la tela, com en una amplia gama de projectors i la il·luminació, clau en el muntatge. Aquesta tela permet utilitzar-la en esdeveniments i en gran format. Mitjançant un senzill caixó en l'estructura del decorat, s'integra visualment a la perfecció. La seva nitidesa i la constant innovació, permet projectar persones fins i tot en directe, projectar objectes i fins i tot dades, textos i power points.Fes click aquí si vols veure el projecte Holograma Ava Gardner sl Festival Petit Paradís!

MD Serveis Audiovisuals ofereix Assessoria, Disseny i Producció Tècnica. Creem idees innovadores aplicables tecnològicament, i desenvolupem conceptes per aplicar-los a tot tipus d'esdeveniments.
No dubtis a contactar-nos

Tornar

Subscriu-te a la nostra newsletter